X-CAPE 650
X-CAPE 650
Close-Up Adventouring
X-CAPE 650 in action.
X-CAPE 650 on the road.
Smoky Anthracite X-CAPE 650
Girl walking. X-CAPE standing front. Anthracite
X-CAPE 650 ON THE ROAD

1937: EEN ITALIAANS VERHAAL

VAN DE NAMEN ACHTER DE LEGENDE, TOT DE BEDRIJVEN DIE TEGENWOORDIG DE BESTE ONDERDELEN MAKEN.In hun meer dan tachtigjarige geschiedenis hebben ze er heel veel gemaakt, echt heel veel. Het was in 1937 toen Alfonso Morini het bedrijf oprichtte. Hij was naast een zeer snelle rijder, ook een goede monteur en een bekwaam ontwerper, die in staat was winnende racemotoren te maken die ook op de openbare weg betrouwbaar waren. Zoals de 250 Bialbero, bereden door Tarquinio Provini, die 's werelds snelste ééncilinder was of de 125 Competizione waarmee Umberto Masetti de nationale titel won.

Dit resulteerde in de 175, het standaard model dat de beginnende rijder Giacomo Agostini koos als zijn eerste race motorfiets. De geschiedenis van Moto Morini gaat verder en de mythe is intact gebleven, in de herinnering van hen die droomden van het rijden op de 3 ½, aangedreven door een in de lengte V-Twin 72° motor ontworpen door Franco Lambertini, en van hen die vandaag de dag kunnen genieten van het ontembare karakter van de Bialbero 1200 CorsaCorta, ontworpen door dezelfde ingenieur die zich tot doel stelde om enkele van de concepten van de historische motor terug te brengen.

In oktober 2018 verandert het bedrijf van eigenaar en wordt het onderdeel van de Zhongneng Vehicle Group, die de prestigieuze positionering van het Golden Eagle bedrijf wil consolideren en versterken door aanzienlijke investeringen te doen die zowel betrekking hebben op de huidige als op de nieuwe modellen, ook met verschillende motorformaten met als doel het Morini assortiment uit te breiden en de aanwezigheid op de markt te vergroten. 2018 is ook het jaar dat Sima is begonnen met de verkoop van het Italiaanse merk.

History MotoMorini

MOTO MORINI IS BESCHIKBAAR IN...

MODELLEN

X-CAPE

X-Cape

Seiemmezzo

Seiemmezzo

Milano

Milano

SuperScrambler

SuperScrambler

Corsaro ZT

Corsaro ZT

Corsaro ZZ

Corsaro ZZ

X-CAPE 650
X-CAPE 650
Close-Up Adventouring

IN CONTACT BLIJVEN